Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Pipci od hobotnice sa belim lukom u maslinovom ulju

Pipci od hobotnice sa belim lukom u maslinovom ulju

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Pipci od hobotnice sa belim lukom u maslinovom ulju
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ako ste ljubitelji morskih plodova, ovi pipci hobotnice, spremljeni sa belim lukom i maslinovim uljem, će vam se usladiti"

Potrebni sastojci

  • hobotnica - 6 komada, pipci
  • beli luk - 2 male glavice
  • maslinovo ulje - 70 ml
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sa vodom stavljamo oprane pipke hobotnice, dodajemo dva čepa od plute, koji čine meso krhkijim.

Kuvamo pipke oko 30 minuta. Nakon što se skuvaju ocedimo od vode i sklanjamo pampure.

U tiganj na ringlu stavljamo maslinovo ulje da se zagreje u stavljamo oceđene pipke hobotnice.

Dodajemo na listiće isečene čenove belog luka i začinjavamo solju i biberom i zapržimo kratko dok ne dobiju prijatnu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: