Kroketi od mlevenog mesa, šargarepe i praziluka

15/04/2019
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj214524
"Hrskavi kroketi i sveža kupus salata - eto i našeg top predloga za ukusan ručak "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom desmice24
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mlevenom mesu (1/2 kg) dodajte sveže jaje (1 komad), kriške hleba (1-2 komadam koje ste prethodno potopili u sveže mleko i koje ste dobro ocedili), biber, kumin, čubar, kurkuma, đumbir - sve začine u količini po želji.

Dobro sve zamesite. Praziluk (1/2 struka) očistite, operite i sitno iseckajte. Šargarepe (2 komada) ogulite i takođe iseckajte na komadiće. U ulje (2 kašike) stavite šargarepe.

Sipajte vodu (2 šoljice) i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte i sitno iseckan praziluk. Kada šargarepa i praziluk omekšaju i ostane samo ulje, sklonite sa vatre, ohladite i dodajte mlevenom mesu. Zamesite sve i napravite krokete.

Uvaljajte u brašno. Pržite u umereno zagrejanom ulju. Poslužite sa salatom od svežeg kupusa sa peršunom. slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar