Način pripreme
Mlevenom mesu (1/2 kg) dodajte sveže jaje (1 komad), kriške hleba (1-2 komadam koje ste prethodno potopili u sveže mleko i koje ste dobro ocedili), biber, kumin, čubar, kurkuma, đumbir - sve začine u količini po želji.
Dobro sve zamesite. Praziluk (1/2 struka) očistite, operite i sitno iseckajte. Šargarepe (2 komada) ogulite i takođe iseckajte na komadiće. U ulje (2 kašike) stavite šargarepe.
Sipajte vodu (2 šoljice) i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte i sitno iseckan praziluk. Kada šargarepa i praziluk omekšaju i ostane samo ulje, sklonite sa vatre, ohladite i dodajte mlevenom mesu. Zamesite sve i napravite krokete.
Uvaljajte u brašno. Pržite u umereno zagrejanom ulju. Poslužite sa salatom od svežeg kupusa sa peršunom.