Torta od jagoda sa kremom i trešnjama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
16/04/2019
"Ne robujte predrasudama - ružičasto je za sve kada je toliko ukusno "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte vodu, ulje i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Podelite smesu na pola i ispecite dve kora u kalupu od 24 cm. Ostavite da se ohladi i svaku rasecite na dve tako da dobijete 4 kore.

U šerpu sipajte dve trećine mleka zajedno sa šećerom. U posudi umutite puding sa preostalim mlekom. Sipajte ih u kipuće mleko i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite krem da se ohladi i u njega dodajte umućenu pavlaku. Dobro promešajte.

Na poslužavnik stavite jednu koru. Blago je sirupirajte i namažite delom krema. Pospite isečenim jagodama i pokrijte drugom korom. Tako sklopite celu tortu, završavajući kremom na kraju. Ukrasite umućenom pavlakom i trešnjama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar