Bline sa maskarponeom i šumskim voćem

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
18/04/2019
"Volite palačinke, dok ne probate ove bline i dok ne shvatite šta sve sve do sada propustili "
Priprema15 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 3 komada
  • brašno
  • ulje - 2 supene kašike + za premazivanje
  • šumsko voće - borovnice, kupine
  • maskarpone - 250 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • toping od jagoda
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja, dodajte so i šećer. Mešajte energično. Dodajte sveže mleko. Dodajte prosejano brašno. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Sipajte preostalo mleko (oko 300 ml), promešajte.

Testo treba da bude gušće nego testo za palačinke, ali diviljno tečno da se lako razliva. Sipajte biljni maslac.

Promešajte testo i ostavite da stoji oko 15-20 minuta.

Ugrejte tiganj za palačinke (preporučuje se da bude od livenog gvožđa) i namažite ga tankim slojem biljnog ulja.

U centar tiganja uz pomoć kutlače razlijte testo (količina zavisi od prečnika posude) i brzo rasporedite po celog površini u tankom sloju, lagano vrtite tiganj.

Kad ivice testa pogčnu da se pelu i dobiju braonkastu boju, uz pomoć široke spatule pažljivo okrenite blinu.

Gotove bline prebacite na tanjir, ugkasite topingom od jagoda, šumskim voćem i maskarponeom, prethodno pomešanim sa šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar