Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjska šnicla sa argentinskim Čimičurijem i mini kroketima

Svinjska šnicla sa argentinskim Čimičurijem i mini kroketima

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k218
Svinjska šnicla sa argentinskim Čimičurijem i mini kroketima
Fotografije: marcheva14
1 / 4
18/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Poznat sos Čimičuri je mnogo ukusniji kada je u društvu sočnih šnicli i kroketa od krompira"

Potrebni sastojci

  • sos čimičuri
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • peršun - 1/2 veze, iseckan
  • beli luk - 2 čena, izgnječena
  • ljute paprike - 2 komada ili 1 supena kašika čilija
  • origano - 3/4 kašičice, suv
  • so - 1 kašičica, u ljuspicama
  • biber - 1/2 kašičice
  • šnicle
  • svinjske šnicle - 4 komada, od vrata
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike,
  • so - 2 kašičice, krupnija, za posipanje
  • biber - 1 kašičica, sveže samleven
  • italijanski začini - 2 kašičice
  • beli luk - 2 kašičice, suv
  • korijander - 1 kašičica
  • MINI KROKETI IZ RERNE
  • krompir - 700 g
  • sir - 80 g, tvrd (izrendan)
  • mladi luk - oko 4 - 5 strukova
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pripremom kroketa, pošto njima treba više vremena.

Mini kroketi:

Krompir kuvamo dok ne bude gotov, Prelivamo hladnom vodom i oljuštimo. Izrendamo krupnije. Dodajemo rendani sir, koristila sam sir čedar, iseckan mladi luk, so i mleveni biber. Promešamo smesu dok ne postane homogena.

Uzimamo kašikom i dlanovima oblikujemo malo kroket. Poređamo ih u ravan pleh, obložen papriom za pečenje. Odozgo svaki kroket prelivamo sa malo maslinovog ulja. Pečemo na 220 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Vadimo i ostavljamo sa strane.

Sos čimičuri:

Ljute paprike treba da budu stvarno ljute, inače ovaj sos gubi čar. Koristila sam 1 komad, veoma ljutu crvenu papriku, pre toga sam odvojila semenke.

U posudu sipamo maslinovo ulje i dodajemo sitno iseckan peršun, izgnječene čenove belog luka, sitno iseckane ljute paprike, posipamo origanom, solju u ljuspicama, sveže samlevenim biberom, korijanderom i sokom od limuna. Sok od limuna može varirati u zavisnosti od ukusa. Promešamo i ostavljamo u frižideru da se mirisi pomešaju dok pripremamo šnicle.

Šnicle namažemo maslinovim uljem sa obe strane, ostavljamo sa strane. U posudi pomešamo sve sastojke. promešamo i rukama utrljamo u meso. Ostavljamo sa strane dok se gril tiganj ne ugreje. Nakon toga stavljamo i pržimo oko 5 minuta po strani.

Vadimo i ostavljamo na 5 minuta da odstoje i prilikom serviranja prelivamo sa 1 supenom kašikom sosa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: