Način pripreme
Počinjemo sa pripremom kroketa, pošto njima treba više vremena.
Mini kroketi:
Krompir kuvamo dok ne bude gotov, Prelivamo hladnom vodom i oljuštimo. Izrendamo krupnije. Dodajemo rendani sir, koristila sam sir čedar, iseckan mladi luk, so i mleveni biber. Promešamo smesu dok ne postane homogena.
Uzimamo kašikom i dlanovima oblikujemo malo kroket. Poređamo ih u ravan pleh, obložen papriom za pečenje. Odozgo svaki kroket prelivamo sa malo maslinovog ulja. Pečemo na 220 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Vadimo i ostavljamo sa strane.
Sos čimičuri:
Ljute paprike treba da budu stvarno ljute, inače ovaj sos gubi čar. Koristila sam 1 komad, veoma ljutu crvenu papriku, pre toga sam odvojila semenke.
U posudu sipamo maslinovo ulje i dodajemo sitno iseckan peršun, izgnječene čenove belog luka, sitno iseckane ljute paprike, posipamo origanom, solju u ljuspicama, sveže samlevenim biberom, korijanderom i sokom od limuna. Sok od limuna može varirati u zavisnosti od ukusa. Promešamo i ostavljamo u frižideru da se mirisi pomešaju dok pripremamo šnicle.
Šnicle namažemo maslinovim uljem sa obe strane, ostavljamo sa strane. U posudi pomešamo sve sastojke. promešamo i rukama utrljamo u meso. Ostavljamo sa strane dok se gril tiganj ne ugreje. Nakon toga stavljamo i pržimo oko 5 minuta po strani.
Vadimo i ostavljamo na 5 minuta da odstoje i prilikom serviranja prelivamo sa 1 supenom kašikom sosa.