Način pripreme
Oljuštite i isecite krompir na kocke, stavite ih u posoljenu vodu i kuvajte oko 20 minuta dok ne omekšaju. Procedite i izgnječite krompir u pire, dodajte maslac, suve začine, so i mleko, promešajte u ujednačenu smesu i ostavite da se ohladi.
U ohlađeni pire dodajte brašno i zamesite testo. Isecite kačkavalj na male kocke. Od krompir testa formirajte loptice veličine oraha.
U svaku lopticu stavite kocku kačkavalja u sredinu i ponovo oblikujte lopticu, uveravajući se da je kačkavalj dobro zapečaćen, tako da ne iscuri pri prženju.
Uvaljajte loptice u susam i pržite u zagrejanom ulju (treba da plivaju u njemu) dok ne dobiju zlatno braon boju. Gotove loptice poređajte preko slojevitog kuhinjskog ubrusa, da se apsorbuje suvišna masnoća. Veoma ukusni krompir kroketi za meze uz vaše pivo!