Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Zapečena svinjska šnicla sa dresingom od limuna

Zapečena svinjska šnicla sa dresingom od limuna

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211373k121
Zapečena svinjska šnicla sa dresingom od limuna
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
05/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"Šnicka sa prijatnim dresingom od limuna - hrana za dušu, koju ćete podeliti u društvu dragih ljudi"

Potrebni sastojci

  • svinjski filei - 5 komada od buta
  • limun - 1 komad
  • biber - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • za dresing
  • limun - 1 komad
  • senf - 1 kašičica, dižonski
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika, hladno ceđeno
  • med - 1 kašičica
  • kurkuma - 1/3 kašičice
  • so
  • za salatu
  • salata ajzberg - 1 komad
  • krastavci - 1 komad
  • paprike - 1 komad, crvena
  • peršun
  • semenke - 1/2 šoljice, miks
  • čeri paradajz
* merne jedinice

Način pripreme

Kad kupujem meso u mesari, zamolim mesara da mi odsece 5 svinjskih filea debljine 1 cm.

Očistimo od žilice ako ih ima. Ne tanjimo ih, pošto su isečene kako treba. Posipamo ih biberom, korom od limuna, maslinovim uljem i sokom od limuna.

Kad se meso peče na roštilju ili gril tiganju, posolimo pred kraj termičke obrade. Za vreme pečenja odvaja sokove, suši meso i savija ga /zapamtila sam taj savet od šefa kuhinje Gordona Ramzija/.

Stavljamo filee u frižider na jedan dan. Pečemo ih na gril tiganju, ostavljamo meso da ostane sočno, a ne prepečeno. Posolimo i ostavljamo da odstoji 30 minuta.

Za to vreme pripremamo salatu i dresing. Ocedimo limun i u sok dodajemo senf, kurkumu, med, so i na kraju maslinovo ulje. Promešamo dobro dok ne dobijemo homogenu konsistenciju. Ponekad prioremam više, stavljam u tegle u frižider i uvek koristim za brz preliv za salatu.

Za salatu iskidamo listove zelene salate, isečem krastavac, papriku na krugove, a paradajz na četvrtine i posipamo semenkama. Počinjemo sa sastavljanjem. Na tanjir stavimo salatu. Svaku šniclu isečemo na kriškle.

Serviramo na površini oštrice noža i prelivamo aromatičnim dresingom pre serviranja.

Ovaj poduhvat serviranja je odlična i originalna ideja, zato što meso ne stoji u salati, čiji dresing i nju začini.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: