Način pripreme
Kad kupujem meso u mesari, zamolim mesara da mi odsece 5 svinjskih filea debljine 1 cm.
Očistimo od žilice ako ih ima. Ne tanjimo ih, pošto su isečene kako treba. Posipamo ih biberom, korom od limuna, maslinovim uljem i sokom od limuna.
Kad se meso peče na roštilju ili gril tiganju, posolimo pred kraj termičke obrade. Za vreme pečenja odvaja sokove, suši meso i savija ga /zapamtila sam taj savet od šefa kuhinje Gordona Ramzija/.
Stavljamo filee u frižider na jedan dan. Pečemo ih na gril tiganju, ostavljamo meso da ostane sočno, a ne prepečeno. Posolimo i ostavljamo da odstoji 30 minuta.
Za to vreme pripremamo salatu i dresing. Ocedimo limun i u sok dodajemo senf, kurkumu, med, so i na kraju maslinovo ulje. Promešamo dobro dok ne dobijemo homogenu konsistenciju. Ponekad prioremam više, stavljam u tegle u frižider i uvek koristim za brz preliv za salatu.
Za salatu iskidamo listove zelene salate, isečem krastavac, papriku na krugove, a paradajz na četvrtine i posipamo semenkama. Počinjemo sa sastavljanjem. Na tanjir stavimo salatu. Svaku šniclu isečemo na kriškle.
Serviramo na površini oštrice noža i prelivamo aromatičnim dresingom pre serviranja.
Ovaj poduhvat serviranja je odlična i originalna ideja, zato što meso ne stoji u salati, čiji dresing i nju začini.