Šaran u ukrasnom testu

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
42
273
19/04/2019
"Kada imate ruke istinskog kulinara i srce umetnika - garantovano pripremate i ukusna i lepa jela - kao za izložbu "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano49
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 kom. veliki
  • paradajz - 2 komada
  • paprike - 2 komada
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • crni luk - 2 glavice
  • biber - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • peršun - po ukusu
  • so - po ukusu
  • žumance - 1 komad
  • za testo
  • brašno - 300 - 400 g
  • kvasac - 5 g
  • voda - 150 - 200 ml mlaka
  • so - pola kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite luk na sitno, u tiganj stavite ulje i propržite luk, a zatim dodajte sitno iseckani paradajz. Kada se on prodinsta, dodajte nasečenu papriku i začine. Dinstajte sve još 2-3 minuta i skinite sa vatre.

Očistite šarana od krljušti, očistite ga iznutra, dobro ga operite i posolite ga i spolja i iznutra. Napunite šarana nadevom koji ste napravili i dobro ga ušijte.

Za testo: Rastvorite kvasac u vodi, dodajte so i brašno. Umesite testo. Polovinu testa stavite u nauljani pleh i dobro ga razvucite, pa na njega stavite šarana. Testo treba da bude samo ispod šarana.

Drugi deo stavite preko ribe, a možete napraviti mrežicu nožem ili neku drugu dekoraciju po vašem izboru. Testo premažite umućenim žumancem i pecite sve u umereno zagrejanoj rerni oko 2 sata.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar