Rolat sa pečurkama, šunkom i krastavčićima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
19/04/2019
"Bogat rolat sa mlevenim mesom, koje se odlikuje sa mnogo arome i ukusa "
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Od mlevenog mesa, sitno isečenog luka i peršuna, natopljenog hleba u svežem mleku i oceđenog, dva jaja i začina zamesite smesu kao za ćuftice. Ostavljamo je da odstoji 40 minuta u frižideru.

Za to vreme pripemamo nadev. Zagrevamo maslac u tiganju i zapržimo u njemu luk isečen na sitno. Dodajemo na kocke isečene pečurke i na ivice nasečene krastavčiće i šunku + jaja (koja smo unapred skuvali i isekli na male parčiće).

Začinjavamo sa malo soli. Zapržimo do 5 minuta i sklanjamo sa vatre - nadev je gotov :)

Izvadimo mleveno meso iz frižidera i raspoređujemo ga u kalupe pravougaonog obilka u kuhinjsku foliju. Raspoređujemo ravnomerno nadev po sredini i pomoću folije zavijamo mleveno meso u rolat, koji prebacujemo u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje.

Umutimo jedno jaje i njime obilno mažemo rolat. Posipamo ga prezlama sa svih strana i prelivamo istopljenim maslacem. Na kraju posipamo rolat narendanim kačkavaljem i pečemo na maksimalnoj temperaturi 30-35 minuta.

Može da se garnira sa prženim krompirom, pirinčem, graškom i drugim.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar