Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina žilijen sa kiselim krastavčićima, pečurkama i šunkom

Piletina žilijen sa kiselim krastavčićima, pečurkama i šunkom

Polya BratkovaPolya Bratkova
Početnik
1
Piletina žilijen sa kiselim krastavčićima, pečurkama i šunkom1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije
3
"Servira se toplo, jede sa apetitom, a za majstora - jedno veliko BRAVO"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 2 komada
  • kiseli krastavčići - 2 - 3 komada
  • pečurke - 200 g
  • šunka - 200 g
  • topljeni sir - 3 trougla
  • kačkavalj - 100 - 150 g
  • pavlaka - 200 g, kisela
  • maslac - 125 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pileće meso na tanke, duge trakice - žilijen. Sa polovinom maslaca ispržimo meso u tiganju, dodajemo biber i so.

U drugom tiganju ugrevamo preostali maslac, dodajemo krastavčiće. pečurke, šunku (isečenu na žilijen) i ostavljamo da se dobro isprži.

Nakontoga sipamo meso u povrće i ostavljamo na vatri 3-4 minuta, nakon toga dodajemo topljeni sir i mešamo dok se ne rastopi, nakon toga dodajemo kačkavalj i pavlaku.

Ostavljamo na vatri dok ne provri i skidamo.

Servira se toplo!

Prijatno :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: