Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Brioš»Brioš kravaji za Uskrs (Brioche di Pasqua)

Brioš kravaji za Uskrs (Brioche di Pasqua)

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k202
Brioš kravaji za Uskrs (Brioche di Pasqua)
Fotografije: marcheva14
5 / 6
20/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ne možete da za praznik ne pripremite tradicionalne brioše kravaje, zar ne"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g + 60/80 za mešnju
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 60 ml
  • maslac - 90 g, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 50 g
  • kvasac - 10 g, od kockice
  • so - prstohvat
  • kora pomorandže - od 1 pomorandže
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • šarene konfete
  • i još
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 3 - 4 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 stepeni.

Ravan pleh, obložen papriom za pečenje.

Ugrevamo mleko, dodajemo kvasac da se rastvori.

U posudu miksera sipamo prosejano brašno, so, šećer, jaja i mleko sa kvascem. Dodajemo izrendane kore citrusa. Mesimo na sporoj brzini miksera.

Kada smesa postane homogena, počinjemo da dodajemo maslac, iseckan na kockice i malo dodatno brašna. Mesimo 10 minuta. Testo treba da bude meko i da se ne lepi.

Vadimo iz posude i mesimo rukama. Stavljamo u posudu, namazanu sa malo maslinovog ulja i ostavljamo da nadođe.

Nadošlo testo delimo na 8 jednakih delova. Svako parče delimo na dva dela i pravimo fitilje dužine 40 cm. Uvijamo jednu sa drugom i zatvaramo krug. Poređamo u pleh. Ostavljamo da nadođe 20-30 minuta.

Umutimo žumance sa kapljicama ulja i namažemo brioše. Posipamo konfetama.

Pre nego što uključimo rernu stavljamo jednu posudu sa vodom. Ugrevamo rernu i pečemo na 170 stepeni sa ventilatorom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: