Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Uskršnja Kolomba od limuna (Torta colomba Al Limone un dolce di Pasqua)

Uskršnja Kolomba od limuna (Torta colomba Al Limone un dolce di Pasqua)

ažurirano:
marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2383k
Uskršnja Kolomba od limuna (Torta colomba Al Limone un dolce di Pasqua)
Fotografije: marcheva14
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Teško ću vam opisati koliko je ukusna ova Kolomba od limuna, ovo je nešto što treba sami da otkrijete."

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g, tip 00
  • šećer - 220 g, kristal
  • sveže mleko - 150 ml
  • maslinovo ulje - 75 ml
  • jaja - 3 komada
  • limun - sok i izrendana kora 1 limuna
  • so - prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • bademi - sirovi, za posipanje
  • perlice šećera - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 stepeni;

Papirni kalup za Kolombu za 500 g.

U posudi se umute jaja i šećer sa prstohvatom soli dok u potpunosti ne pobele. Dodaje se sveže mleko, maslinovo ulje i muti se na niskom ubrzanju.

Dodaje se brašno i prašak za pecivo i izrendane kore limuna, meša se i dodaje se i sok od limuna, poovo se meša.

Smesa se sipa u kalup za Kolombu.

Odozgo se ređaju bademi i obilno se posipa perlicama šećera.

Peče se na 170 stepeni otprilike 35-40 minuta ili dok čačkalica koja se zabode ne bude suva.

Predlažem italijanski recept za jednu brzu Kolombu. Ona je više kolač, nego testo za milibrot, ali savršenog ukusa.

U Italiji se nude različiti po izgledu tzv. slatkiši Kolomba, može da bude slana, može da bude sa punjenjem od krema Pastičera ili slatka vrsta milibrota.

Ovaj recept je brz, jednostavan i sa praškom za pecivo je, ne oduzima mnogo vremena. Važno je da se zadrži njen oblik i da obilno posuta bademima i perlicama šećera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: