Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Uskršnja Kolomba od limuna (Torta colomba Al Limone un dolce di Pasqua)

Uskršnja Kolomba od limuna (Torta colomba Al Limone un dolce di Pasqua)

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Uskršnja Kolomba od limuna (Torta colomba Al Limone un dolce di Pasqua)
Fotografije: marcheva14
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Teško ću vam opisati koliko je ukusna ova Kolomba od limuna, ovo je nešto što treba sami da otkrijete"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g, tip 00
  • šećer - 220 g, kristal
  • sveže mleko - 150 ml
  • maslinovo ulje - 75 ml
  • jaja - 3 komada
  • limun - sok i izrendana kora 1 limuna
  • so - prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • bademi - sirovi, za posipanje
  • perlice šećera - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 stepeni;

Papirni kalup za Kolombu za 500 g.

U posudi se umute jaja i šećer sa prstohvatom soli dok u potpunosti ne pobele. Dodaje se sveže mleko, maslinovo ulje i muti se na niskom ubrzanju.

Dodaje se brašno i prašak za pecivo i izrendane kore limuna, meša se i dodaje se i sok od limuna, poovo se meša.

Smesa se sipa u kalup za Kolombu.

Odozgo se ređaju bademi i obilno se posipa perlicama šećera.

Peče se na 170 stepeni otprilike 35-40 minuta ili dok čačkalica koja se zabode ne bude suva.

Predlažem italijanski recept za jednu brzu Kolombu. Ona je više kolač, nego testo za milibrot, ali savršenog ukusa.

U Italiji se nude različiti po izgledu tzv. slatkiši Kolomba, može da bude slana, može da bude sa punjenjem od krema Pastičera ili slatka vrsta milibrota.

Ovaj recept je brz, jednostavan i sa praškom za pecivo je, ne oduzima mnogo vremena. Važno je da se zadrži njen oblik i da obilno posuta bademima i perlicama šećera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: