Šarena pileća supa

20/04/2019
"Radost za oči i užitak za stomak - najomiljenija pileća supa "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu, boraniju, paprike i luk očistimo i isečemo ne mnogo sitno. Meso operemo i stavljamo u šerpu da provri, skidamo penu s vremena na vreme.

Kad pileće meso omekša, vadimo, odvajamo od kostiju i iskidamo. Vraćamo u šerpu zajedno sa kostima da se maksimalno optupse mirisi u bujon.

U tiganju sa maslinovim uljem i maslacem propržimo prvo luk, dodajemo predom šargarepu, paprike, grašak, boraniju i kukuruz. Dinstamo dok povrće ne omekša. Nakon toga prebacujemo u šerpu u pileće meso i kuvamo dok meso ne omekša.

10 minuta pre nego što isključimo supu, dodajemo izmrvljenu fidu, so, biber, kumin po ukusu i sitno iseckan beli luk.

Prilikom serviranja vadimo kosti i posipamo obilno sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar