Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Pastrmka sa krompirom i jabukama

Pastrmka sa krompirom i jabukama

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k103
Pastrmka sa krompirom i jabukama
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 4
21/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
1
"Ova tri sastojka kao da su stvorena da budu tako skuvana..."

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 1 komad
  • krompir - 3 - 4 komada, unapred skuvan
  • jabuka - 1 komad
  • maslac - 50 g
  • kisela pavlaka - 150 g
  • limun - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • crveni luk - 1 glavica
  • mirođija - 1 vezica
  • peršun - 1 vezica
  • sirće
  • ulje
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Osušite dobro pastrmku i filetirajte je.

U pljosnati tiganj sa većim prečnikom dodajte malo ulja. Zapržite filete od ribe prvo sa strane kože. Pre nego što okrenete pastrmku stavite malu grudvu maslaca, da se odlepi koža lakše od tiganja.

Pripremite salatu, tako što oljuštite i isečete skuvan krompir i zelenu jabuku. Dodajte u njih celer i crveni luk, isečen na mala kocke, kako i stino isečenu mirođiju i peršun.

Pripremite dresing za salatu, tako što pomešate u posudici kiselu pavlaku, maslinovo ulje, sok od limuna i dodajte prstohvat soli. Promešajte dobro i dodajte u salatu.

Servirajte filete od pastrmke u odgovarajućem tanjiru i garnirajte salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: