Način pripreme
Za šargarepe:
Raširimo list lisnatog testa. Namažemo ga s malo ulja i isečemo trakice po dužini oko 1 cm.
Svaku trakicu namotavamo na kornete, tako što namazani deo treba da bude ka kornetu. Ređamo u tepsiju sa papirom za pečenje.
U malu čašu stavljamo narandžastu poslastičarsku boju, dodajemo veoma malo vode i mešamo.
Četkicom za crtanje lepo premazujemo kornete i pečemo na 170 stepeni 20 minuta. Kada se ohlade, pažljivo skidamo kalupe.
Za salatu:
Skuvamo u posoljenoj vodi krompir, iseckan na male kockice. Pileći file isečemo na trakice i pržimo. Skuvamo i 3 jaja.
U posudu stavljamo skuvan i isceđen krompir. Dodajemo sitno iseckan file, iseckane kisele krastavčiće i jaja.
Dodajemo majonez, so, biber i dobro izmešamo.
Malom kašičicom punimo šargarepe. Zabodemo sveže listove šargarepe. Ukoliko nemate možete da ih zamenite kovrdžavim peršunom ili zelenom salatom.
Odozgo stavljamo kriške maslina i poslužujemo naše kornete od lisnatog testa, punjenih salatom kao efektno predjelo.