Pirinač 3 u 1

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
22/04/2019
"Za zaklete grumane, kojima nikad nije dovoljno - pirinač 3 u 1 "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano227
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 300 g
  • pileći bataci - 3 komada
  • pileći bubci - 100 g
  • pečurke - 200 g
  • luk - 1 velika ili 3 manje glavice
  • šargarepa - 1 komad (srednje veličine)
  • paprika - po jedna zelena i crvena
  • paradajz - 1 veliki ili 2 srednja
  • začini - sušeni (miks povrća bez pojačivača ukusa)
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • bujon - u kome je kuvano pileće meso
  • ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posoljenoj vodi se kuvaju bataci i bubci, ali ne da budu potpuno gotovi. U zagrejanoj masnoći se zaprži luk, šargarepa i paprike (isečene na sitno) 3-4 minuta. Dodaju im se blago skuvani bubci i opran pirinač.

Stavljaju se svi začini osim aleve paprike i sve se prži na umerenoj laganoj vatri (ako se pirinač mnogo lepi, stavlja se sasvim malo bujona) bar 6-7 minuta.

Stavlja se aleva paprika i dobro se promeša. Kada se oseti poznata aroma zapržene aleve paprike stavlja se narendan paradajz i zaprži se još minut-dva.

Na dno posude za pečenje se poređaju bataci i deo isečenih pečuraka, odozgo se sipa pirinač, zapržen sa povrćem i bubcima, preko toga se sipaju i preostale isečene pečurke i preliva se bujonom (4 prema 1).

Peče se dok ne bude gotovo na ne više od 250 (ja zaustavim rernu, dok još ima malo tečnosti, zato što pri hlađenju pirinač upija još i postoji opasnost da postane suv).

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar