Ekonomična i ukusna bistra čorba od svinjskih kostiju

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
22/04/2019
"Kako je baba pravila svojevremeno - ekonomična i veoma ukusna bistra čorba od svinjskih kostiju "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske kosti - 1 kg
  • so
  • praziluk - 1 parčence ili luk
  • biber
  • ulje - 1 kašika ili malo maslaca
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro svinjske kosti i prelivamo vodom u šerpi. Stavljamo na ringlu i kad provri voda i formira se pena, prospemo, isplaknemo kosti i ponovo prelivamo vodom.

Stavljamo da se kuvaju, ako je neophodno kašikom skupljamo penu koja se formirala. Stavljamo u čorbu parče praziluka ili luka i biber po ukusu.

Kuvamo svinjske kosti dok ne budu gotove, da se meso sa njih lako odvaja.

Kada su skuvane, vadimo iz bujona i isto tako izvadimo luk ili praziluk.

Očistimo meso od kostiju i vraćamo opet u čorbu. Dodajemo kašiku ulja ili parčence maslaca. Solimo po ukusu.

Ako je neophodno dolivamo još malo vode i stavljamo čorbu da opet provri.

Serviramo gotovu čorbu vruću sa sirćetom i mrvljenim ljutim paprikama ili belim lukom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar