Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pire»Pire od pasulja sa pečenim paprikama

Pire od pasulja sa pečenim paprikama

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Pire od pasulja sa pečenim paprikama
Fotografije: Gergana Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Rekli smo babi da čekamo kosti i da treba da napravimo predjelo za goste i ona nas je iznenadila ovom đakonijom"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 4 komada, pečene (crvene)
  • maslinovo ulje - 4 kašike ili ulje
  • univerzalni začin - 1 kašičica, od povrća
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu na vatru da provri. Operite pasulj i stavite ga u kipuću vodu. Kuvajte oko 45 minuta, nakon toga prospite prvu vodu.

Sipajte toplu vodu i kuvajte ponovo, dodajući na parčiće isečen luk i šargarepu. Kuvajte oko 45 minuta dok ne bude gotovo.

Ocedite pasulj od vode, pasirajte ga ili ga izgnječite viljuškom. Dodajte začin od povrća, ulje i so po ukusu.

Promešajte dobro i servirajte u posudicama. Pečene paprike isecite na tračice, začinite ih maslinovim uljem i solju po ukusu.

Poređajte ih preko pirea od pasulja. Jelo može da se servira kao meze, predjelo, garnirung roštilju ili ribi, ili preko prepečene kriške.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: