Način pripreme
Operemo svinjsku džigericu u nekoliko voda. Isečemo na kriške i skuvamo. Izvadimo kada je gotovo i dobro ocedimo. Ostavljamo da se ohladi i sečemo na male parčiće.
Krompir operemo dobro i skuvamo, ne ljušteći ga prethodno. Kada je gotov, proveravamo viljuškom ili oštrim nožem da li je skuvan, izvadimo iz vode i kada se ohladi ljuštimo i sečemo na kocke.
Pormorandžu očistimo od kore, a kriške - od opne. Sečemo na parčiće. Praziluk očistimo, dobro operemo i isečemo na sitno. U posudi pomešamo krompir, pomorandžu, praziluk i svinjsku džigericu. Posolimo po ukusu, posipamo maslinovim uljem i biberom po ukusu.
Promešamo i dodajemo gusto kiselo mleko. Ponovo promešamo salatu i raspoređujemo u tanjiriće. Ukrašavamo svežim peršunom.