Šaran punjen hlebom, lukom i suvim grožđem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
23/04/2019
"Ni je neophodno da bude Nikoljdan da bi napravili ukusnog punjenog šarana, zar ne znate "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano66
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - oko 1, 5 kg
  • luk - 2 glavice
  • suvo grožđe - 6 kašika
  • pivo - 1 šolja
  • hleb - 3 kriške, star
  • biber
  • krompir - 4 - 5 srednje veličine
  • so
  • aleva paprika
  • ulje
  • limun - 2 komada
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Šaran se očisti mnogo dobro. Maže se sokom od limuna i ostavlja se da odstoji oko sat.

Hleb se seče na kocke. Suvo grožđe se natopi.

Luk se zaprži i dodaje mu se natopljeno suvo grožđe i na male kocke isečen hlab, začini i malo soka od limuna. Sklanja se sa ringle i dodaje se pivo.

Tako napravljen nadev se ostavlja da odstoji oko pola sata, dobro da se natopi hleb. Nakon toga se nadevom puni šaran, ušiva se i stavlja se u odgovarajuću posudu za pečenje.

Sa strane se seče krompir i soli se. Preko šarana se poređa nekoliko kriški limuna. Dodaje se voda i preostao sok od limuna ako ima.

Dok se peče s vremena na vreme se poliva sokom iz posude.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar