Način pripreme
Operite dobro očišćenog šarana. Posolite ga sa svih strana. Oljuštite luk i isecite ga na sitno.
Zagrejte ulje i izdinstajte luk. Dodajte očišćene i isečene šargarepe na krugove.
Nakon što povrće omekša, dodajte oljuštene i na parčiće isečene paradajz i pečurke. Promešajte i kuvajte 3-4 minuta.
Začinite solju, biberom i dodajte šećer i alevu papriku. Promešajte i dodajte 1/2 šolje tople vode. Dodajte paradajz pire. Promešajte u ujednačenu smesu.
Gotovom smesom napunite stomak šarana i ostatak sipajte u posudu za pečenje. Pospite sitno isečenim belim lukom.
Zapecite šarana u zagrejanoj rerni.
Nakon što njegova površina dobije hrskavu koricu, pažljivo ga okrenite i zapecite i sa druge strane dok ne dobije zlatastu preplanulost. Pospite svežim peršunom.
Jedinstveno ukusan šaran punjen paradajzom i lukom! Servirajte sa odgovarajućim pićem.