Neobična sarmica sa koprivom i pečurkama

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
23/04/2019
"Nazovite je neobična, nazovite je prolećna - nećete pogrešiti. Ali ćete pogrešiti ako propustite da je probate "
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iznutrice se dobro operu i skuvaju se u posoljenoj vodu, ocede se i iseku se na sitno.

Luk se iseče na sitno i dinsta se u zagrejanom maslacu. Njemu se dodaju očišćen pirinač, pečurke, nana i biber.

Na kraju dodajemo na sitno isečenu koprivu, prelivamo smesu (uvek koristimo bujon od kuvanja iznutrica) i ostavljamo 15 minuta na slaboj vatri. Solimo ako je neophodno.

Gotova smesa se stavlja u posudu za pečenje namazanu uljem, pokrivenu folijom. Zapečemo u umerenoj rerni 30-35 minuta.

Za to vreme pripremamo preliv od kiselog mleka, sitno narendanog kačkavalja i jajeta. Prelivamo jelo i pečemo još 10-15 minuta da se zarumeni.

Servirano jelo garniramo kašikom kielog mleka, ružice od pečuraka i dela nadeva.

Savet: Ako nemam jagnjeći komplet, koristim oko 300 g svinjske džigerice.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar