Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jagnjeća Sarmica»Pileća sarmica od iznutrica sa pečurkama

Pileća sarmica od iznutrica sa pečurkama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032563k249
Pileća sarmica od iznutrica sa pečurkama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
17/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Definitivno će vam biti ukusna moja pileća sarmica sa pečurkama."

Potrebni sastojci

  • pileće iznutrice - 600 g (džigerice, srca, bubci)
  • mladi luk - 2 vezice
  • ulje - 6 kašika
  • pečurke - 300 g
  • zelje - 150 g
  • blitva - 150 g
  • pirinač - 300 g
  • nana - sveža
  • selen - svež
  • so
  • biber - 1/4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće iznutrice se skuvaju u posoljenoj vodi. Kada se skuvaju, ocede se i iseku na sitno.

Mladi luk se očisti, iseče na sitno i stavlja u tiganj sa zagrejanim uljem. Zaprži se dva tri minuta, nakon čega se u njega dodaju na sitno isečene pečurke.

Čim voda od pečuraka ispari, dodaje se opran pirina.

Sve se meša i dinsta, dodaju se skuvane iznutrice, so po ukusu, biber i isečeni sveži začini.

Sarmica od iznutrica se prebacuje u posudu za pečenje, sipa se oko četiri šolje vode i stavlja se da se peče u rerni na 200 stepeni oko 50 minuta ili dok pirinač ne bude gotov.

Definitivno će vam biti ukusna moja pileća sarmica od iznutrica sa pečurkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: