Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečeni šaran sa belancem i lumunom

Pečeni šaran sa belancem i lumunom

Pečeni šaran sa belancem i lumunom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Tajna hrskave korice pečenog šarana je otkrivena, pogledajte koja je"

Potrebni sastojci

  • šaran - 2, 8 kg
  • praziluk - 3 struka
  • limun - 1 komad
  • belance - 1 komad
  • so
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite šarana i operite ga obilno vodom. Posolite ga i ostavite 2-3 sata da upije so.

Umutite belance sa malo soli dok ne pobeli.

Namažite šarana pomoću silikonske čete sa obe strane.

Oljuštite praziluk i isecite ga na tanke kolutove.

Poređajte praziluk na dno posude za pečenje. Stavite šarana peko praziluka.

Napravite porpečne razreze i stavite u svaki razrez parče limuna.

Pospite uljem i stavite posudu za pečenje u rernu.

Zagrejte rernu do 200 stepeni i pecite dok ne dobije zlatastu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti