Način pripreme
Dve vrste mlevenog mesa pomešamo. U posebnoj posudi pravimo smesu od jaja i mleka. Peršun sitno isečemo, nakon toga luk. Takođe ih dodajemo u smesu od jaja. Nakon toga je red na mleveno meso.
Nakon što dodajemo u ostale sastojke sve dobro promešamo. Na kraju začinimo sa dve vrste bibera, malo soli, kuminom i čubrom.
Mnogo začina se stavlja zbog oštrog mirisa bivoljeg mesa.
Prezle možemo dodati u samu smesu, a možemo ostaviti da u n jih uvaljamo ćuftice, pitanje ukusa.
U dubokoi tiganj sipamo masnoću koliko da pokrije polovinu ćuftica. Mleveno meso oblikujemo prethodno u odgovarajuće oblike, nakon što se mast ugreje stavljamo da se prže. Oduzima oko 5-6 minuta po strani, u zavisnosti od jačine ringle.
Ćuftice vadimo na ubrus da se ocedi višak masnoće. Prilikom serviranja možemo ukrasiti topljenim sirom.