Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kotleti sa karamelizovanim lukom i krompirom

Svinjski kotleti sa karamelizovanim lukom i krompirom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Svinjski kotleti sa karamelizovanim lukom i krompirom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ukusni kotleti sa aromatičnim krompirom, sa iznenađujeće slatkim ukusom - neka vam je slatko, prijatelji"

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 4 komada
  • krompir - 400 g
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • biber
  • so
  • ulje
  • zaglazuru
  • voda - 5 supenih kašika
  • šećer - 100 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite kotlete i pecite ih sa malo vode i ulja. Oljuštite krompir i isecite ih na dva dela po dužini. Poređajte ih sa isečenom stranom na gore u pleh, namazan mašću. Naprskajte ih maslinovim uljem, pospite solju i biberom.

Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Za to vreme isecite luk na polumesece, a beli luk na krugove. U 2-3 supene kašike ulja ih pržite dok ne postanu providni. U njih dodajte pečeni krompir. Pospite začinima po ukusu.

Pripremite sirup od vode i šećra. Kuvajte dok se ne zgusne i ne počne da menja boju. Sipajte sirup u krompir, dobro promešajte i posolite po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: