Orada sa hrskavom koricom

21/05/2020
"Predstavljamo vam ukusan i zdrav način za pripremu orade "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano42
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Orada je ukusna i odgovarajuća za ljude koje se hrane zdravo i balansirano.

100 g sveže orade sadrži 105 kalorija. Osim toga, riba je bogata omega-3 masnim kiselinama. Društvo ruzmarina jeo odličan izbor za nju zato što ova riba iziskuje aromatičan začine.

Ovo je riba koja može da se začini na mnogo različitih načina, za vreme kuvanja se dodaje malo maslinovog ulja i kravlji maslac. Hajde da počnemo! Pripremanje orade počinje tako što prvo očistimo krljušt, prolazimo nožem po koži ribe, nakon toga takođe vadimo unutrašnjost. Operemo ribu hladnom vodom i osušimo ubrusom.

Operemo začine koje smo odabrali, a to su - žalfija, lovorov list, ruzmatin. Odaberite začine koji vam se dopadaju. Na primer samo ruzmarin je dovoljan sa limunom i začinima ako nemate navedene.

Stavljamo ih u otvor ribe, kao i krišku limuna. Pravimo tri proreza na gornjem delu svake orade i stavljamo malo kravljeg maslaca u proreze. Ovako pripremljena orada prilikom pečenja postaje sa hrskavom koricom od maslaca.

Pecite ribu u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Za to vreme pripremite glazirane pelurke u tiganju sa belim vinom i kravljim masalcem, kojeg ćemo dodati u ribu nakon oko 15 minuta od pečenja.

Operite pečurke i isecite na ivice ili cele. Ugrejte maslac u tiganju i dodajte pečurke, kuvajte 10 minuta, mešajte neprestano. Kad budu gotove dodajte belo vino, so, biber i pržite dok ne ispari i glazira.

Nakon što prođe polovina vremena od pečenja ribe, rasporedite ih oko ribe i pecite zajedno dok riba ne bude gotova. Ako želite da učinite jelo još ukusnije, možete dodati ceo čeri paradajz ili zelene ili crne masline. Dodala sam u prilog nekoliko kuvanih škampa za raskoš. Prijatno!

Riba pripremljena na ovaj način se može čuvati u frižideru 1-2 dana nakon pripreme.

Orada sa hrskavom koricom je gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar