Način pripreme
Karfiol se iskida na male ružice i blanšira se u vreloj posoljenoj vodi 3 minuta i ocedi se. Krompir se ljušti, seče se na koke i takođe se skuva i ocedi.
U namazanoj posudi za pečenje, 24 cm se pomeša kuvan krompir, karfiol i majonez. Začinjava se solju i biberom, meša se. Odozgo se rasporede mali parčići topljenog sira i kobasica.
Priprema se preliv od umućenih jaja, svežeg mleka, soli po ukusu, bibera, sitno isečene mirođije i preliva se gratin.
Pečemo u zagrejanojr rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta da se stegne, izvadimo posudu i posipamo narendanim kačkavaljem.
Vraća se u rerni da se zapeče samo odozgo dok ne dobije hrskavu koricu.
Nakon ove ukusne improvizacije gratina, karfiol mi je već omiljen!
Ispada raskošno!