Gratin sa hrskavom koricom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
08/11/2019
"Probali smo ovaj gratin i trudimo se već da svaki gratin bude sa hrskavom koricom "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol se iskida na male ružice i blanšira se u vreloj posoljenoj vodi 3 minuta i ocedi se. Krompir se ljušti, seče se na koke i takođe se skuva i ocedi.

U namazanoj posudi za pečenje, 24 cm se pomeša kuvan krompir, karfiol i majonez. Začinjava se solju i biberom, meša se. Odozgo se rasporede mali parčići topljenog sira i kobasica.

Priprema se preliv od umućenih jaja, svežeg mleka, soli po ukusu, bibera, sitno isečene mirođije i preliva se gratin.

Pečemo u zagrejanojr rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta da se stegne, izvadimo posudu i posipamo narendanim kačkavaljem.

Vraća se u rerni da se zapeče samo odozgo dok ne dobije hrskavu koricu.

Nakon ove ukusne improvizacije gratina, karfiol mi je već omiljen!

Ispada raskošno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar