Frikadele sa mnogo peršuna

27/04/2019
"Živele frikadele, zato što su mnogo ukusne sa omiljenom salatom "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano42
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 250 g
  • krompir - 250 g
  • luk - 1/2 glavice
  • jaja - 1 komad
  • senf - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 veze
  • biber - 1/2 kašičica
  • majorana - 1/2 kašičice ili origano
  • so - po ukusu
  • prezle - za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i izrendajte. Izrendajte i luk, a peršun i isecite sitno.

U posudu stavite mleveno meso.

Iscedite rukama krompir i stavite u mleveno meso.

Dodajte luk, peršun, jaje, senf, biber, majoranu i so ako je potrebno.

Zamesite sve sastojke dobro i ovlikujte rukama frikadele.

Uvaljajte ih lepo u prezle i pržite u ugrejanom ulju sa svih strana.

Izvadite ih i stavite na ubrus da se ocedi višak masti.

Servirajte ih tople sa salatom u zavisnosti od sezone.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar