Način pripreme
Pasulj se potopi u vodu i ostavlja tokom noći. Kuva se dok ne bude gotov u posoljenoj vodi i ocedi se samo gusti deo. Sipa se u pravougaonu posudu za pečenje.
Zagreva se polovina ulja, zaprži se sitno isečen luk i narendana šargarepa da omekšaju.
Dodaju se paprike, isečene na trakice, promeša se i začinjava solju, biberom i čubrom.
Smesa se sipa i promeša se sa pasuljem u posudi.
U istom tiganju se zagreva ostatak ullja i zaprži se mala glavica luka dok ne postane zlatast.
Dodaje se kašika brašna, aleva paprika i isečen paradajz iz konzerve. Meša se, sipa se malo vode i posipa se začinima. Smesa se sipa u pasulj i dobro se meša.
Posipa se čubrom i suvom nanom, stavljaju se dve tri ljute paprike i peče se u rerni zagrejanoj na 180 stepeni da ostane na masnoći. Serviraju se porcije posute peršunom.
Ukusan i sjajan predlog za pasulj u rerni za Badnje veče. Nek vam je ukusno!