Piletina sa pečurkama i pavlakom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
27/04/2019
"Život je previše kratak da bi se brinuli o svakoj kaloriji koju uzimamo "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano151
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 4 komada, pileće grudi
  • pečurke - 250 g
  • maslac - 1 - 2 kašike
  • pavlaka - 1 mala čaša kisele i 250 ml tečne
  • so
  • biber
  • belo vino - 50 ml
  • brašno - 1 kašičica
  • masnoća
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Blago istucajte pileće grudi, natrljajte ih solju i biberom i prelijte sveže isecđenim sokom od limuna.

Ostavite tako desetak minuta u pokrivenoj posudi, nakon toga zagreje masnoću na teflonskom tiganju i zapržite meso.

Nakon njega u istu masnoću dodajte maslac i stavite pečurke da se dinstaju dok ne omekšaju.

U drugoj posudi se zagreva malo masnoće i zaprži se brašno, doliva se vino, meša se i dodaju se prethodno zajedno umućene pavlake.

Meša se energično i začinjava se začinima. U sos se dodaju dinstane pečurke i pileće grudi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar