Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Patlidžan punjen mlevenim mesom, čeri paradajzom i bosiljkom

Patlidžan punjen mlevenim mesom, čeri paradajzom i bosiljkom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
485942k
Patlidžan punjen mlevenim mesom, čeri paradajzom i bosiljkom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
10
"Punjeni patlidžan sa ukusnim nadevom - večera koju bismo odlikovali"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 10 komada
  • mleveno meso - 1.2 kg, mešano, svinjsko - teleće (60/40)
  • paradjaz pire - 700 g
  • čeri paradjz - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • suvi origano - 1/2 kašičice
  • lovorov list - 4 komada
  • ulje
  • sveži bosiljak
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistimo, operemo i sitno iseckamo. Stavljamo u duboku posudu sa dnom koje se ne lepi. Prelivamo sa malo ulja i pržimo dok ne dobije zlatnu boju.

Mleveno meso treba da bude drektno samleveno, ne gotovo. Dobro ga promešamo dok se ne stvore niti. Ne stavljamo so prilikom mešanja.

Nakon što se luk proprži, dodajemo mleveno meso, zajedno sa lukom pržimo 10 minuta. Dodajemo izmrvljen lovorov list, origano, so i biber. Dobro promešamo.

Bosiljak - 6 listova svežeg sitno iseckamo i pasiramo sa malo ulja. Dodajemo u paradajz pire i promešamo.

U proprženo mleveno meso dodajemo paradajz pire sa bosiljkom. Promešamo i poklipimo, temperatura ringle se smanjuje da bude slaba i ostavljamo 30 minuta da se kuva, periodično mešamo.

Ptlidžan operemo i poređamo u pleh. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, ne dodajemo vodu i masnoću, nakon toga vadimo i ostavljamo da se ohladi.

Unutrašnjost svakog patlidžana izvadimo makazama. U izvađeni deo stavljamo smesu od mlevenog mesa.

Sa strane poređamo ceo čeri paradajz. Punjene patlidžane prelivamo uljem i pečemo 30 minuta u prethodno ugrejanoj rerni an 180 stepeni.

Patlidžan punjen mlevenim mesom, čeri paradajzom i bosiljkom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: