Kolač Čupava Kejt

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Kolač Čupava Kejt
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Da li ste već probali kolač Kovrdžavu Kejt ili čekate da vam kažemo koliko je ukusan"

Potrebni sastojci

  • maslac - 150 g
  • šećer - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 200 g
  • kakao - 3 supene kašike
  • lešnici - 150 g
  • čokolada - 100 g (da bude u bloku)
  • za karamel sos
  • smeđi šećer - 100 g, demerara
  • maslac - 60 g
  • životinjska pavlaka - 120 ml
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u duboku posudu mekani maslac i šećer. Umutite mikserom dok ne dobijete svetao i mekan krem. Počnite da dodajete jaja jedno po jedno, mešajte nakon svakog.

Rastopite blok prirodne čokolade na pari ili u mikrotalasnoj. Dodajte kakao u prahu u bazu za kolač i promešajte.

Počnite postepeno da dodajte brašno uz neprestano mešanje. Ostavite da se ohladi rastopljena čokolada i sipajte u smesu. Ostavite bazu kolača sa strane i počnite sa karamel sosom.

Pomešajte u posudi na vatri braon šećer i maslac. Ostavite šećer da se karameziluje, nemojte mešati. Kad karamel dobije željenu boju skinite sa vatre, sipajte laganu pavlaku i mešajte dok smesa ne postane homogena potpuno. Vratite sos na vatru na nekoliko minuta, skinite i ostavite kratko da se ohladi.

Stavite list papira za pečenje u kalup. Sipajte polovinu baze za čokoladni kolač. Odozgo rasporedite sirove lešnike. Prelijte karamel sosom i sipajte drugu polovinu čokoladne baze.

Poravnajte i stavite Čupavu Kejt u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni 25-30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: