Čupava Desa

VecaVeca
Šef kuhinje
7143982k3379
Čupava Desa
Fotografije: Veca
1 / 2
08/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Mi Desi uopšte ne zameramo što nije sredila frizuru"

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • maslac - 200 g
  • šećer - 100 g
  • žumanca - 4 kom.
  • mleko - 2 kašike
  • limun - 1 kom.
  • brašno - 400 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • Za fil
  • belanca - 4 kom.
  • šećer - 150 g
  • džem od kajsija - 3 kašike džema
  • orasi - 100 g, seckani
  • suvo grožđe - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za kore: Umutiti maslac sa šećerom, dodati žumanca, mleko i rendanu koru od limuna.

U dublju posudu usuti polovinu brašna, dodati umućenu smesu, prašak za pecivo i, postepeno dodajući preostalo brašno, zamesiti testo.

Testo podeliti na dva dela.Prvi deo razvući oklagijom na veličinu pleha, pa preko njega naneti fil koji se prilrema na sledeći način: Umutiti belanca sa šećerom, dodati džem, seckane orahe, suvo grožđe i sve dobro promešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Preko fila krupno izrendati deugu polovinu testa i peći na 200 stepeni oko 25 minuta.

Savet: Umesto džema od kajsija možete koristiti bilo koji drugi džem (po sopstvenom izboru).

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: