Način pripreme
Stavite u duboku posudu mekani maslac i šećer. Umutite mikserom dok ne dobijete svetao i mekan krem. Počnite da dodajete jaja jedno po jedno, mešajte nakon svakog.
Rastopite blok prirodne čokolade na pari ili u mikrotalasnoj. Dodajte kakao u prahu u bazu za kolač i promešajte.
Počnite postepeno da dodajte brašno uz neprestano mešanje. Ostavite da se ohladi rastopljena čokolada i sipajte u smesu. Ostavite bazu kolača sa strane i počnite sa karamel sosom.
Pomešajte u posudi na vatri braon šećer i maslac. Ostavite šećer da se karameziluje, nemojte mešati. Kad karamel dobije željenu boju skinite sa vatre, sipajte laganu pavlaku i mešajte dok smesa ne postane homogena potpuno. Vratite sos na vatru na nekoliko minuta, skinite i ostavite kratko da se ohladi.
Stavite list papira za pečenje u kalup. Sipajte polovinu baze za čokoladni kolač. Odozgo rasporedite sirove lešnike. Prelijte karamel sosom i sipajte drugu polovinu čokoladne baze.
Poravnajte i stavite Čupavu Kejt u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni 25-30 minuta.