Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Kolenice sa kiselim kupusom i sudžukom u đuvečari

Kolenice sa kiselim kupusom i sudžukom u đuvečari

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Kolenice sa kiselim kupusom i sudžukom u đuvečari
Fotografije: Diana Kostova
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
6
"Ako kolenice na zaronite u kiseli kupus i pokrijete domaćim sudžukom - pišite propalo"

Potrebni sastojci

  • svinjske kolenice - 3 komada (oko 1, 5 kg)
  • kiseli kupus - 1 glavica (srednja)
  • sudžuk - 1 komad (za sušenje)
  • ulje - 50 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • za mariniranje kolenice
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • kari - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sve sastojke za mariniranje kolenice. Promešajte da se dobro pomešaju.

Napravite duboke razreze u mesu i namažite obilno kolenice. Ostavite ih u frižider na nekoliko sati. Može i preko noći.

Isecite kiseli kupus. Pomešajte ga sa uljem i alevom paprikom. Stavite ga na dno glinene posude. Odozgo poređajte marinirane kolenice i sudžuk, isečen na 6 parčića. Sipajte šolju vode.

Stavite da se peče u hladnoj rerni koju uključujete na 250 stepeni jedan sat. Nakon toga smanjite temperaturu na 180 stepeni na još 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: