Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Tatarske ćuftice sa namazom od pasulja

Tatarske ćuftice sa namazom od pasulja

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k104
Tatarske ćuftice sa namazom od pasulja
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 10
29/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Tatarske ćufice su razlog da žalimo što se priroda nije potrudila i nije nam dala bar dva želuca"

Potrebni sastojci

  • za tatarske ćuftice
  • mleveno meso - 600 - 700 g, mešano
  • luk - 1 glavica
  • sušeni paradajz - 80 g
  • jaja - 1 komad
  • ljute paprike - 1 - 2 komada, suva
  • kačkavalj - 150 g, tvrd
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
  • za namaz
  • beli pasulj - 1 tegla, kuvan
  • beli luk - 1 glavica + 2 čena
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte glavicu luka.

Stavite 600 g mešanog mlevenog mesa u duboku posudu. Razbijte jedno jaje i dodajte luk. Začinite biberom i solju po ukusu. Isecite nekoliko suvih paradajza, mariniranih u maslinovom ulju i dodajte u mleveno meso. Sipajte i 2-3 supene kašike aromatičnog maslinovog ulja u smesu. Dodajte i 150 g rendanog kačkavalja.

Zapecite 2 suve ljute paprike u tiganju kratko da puste mirise. Iseckajte ih i dodajte u smesu za ćuftice.

Pomešajte sve sastojke dobro i ostavite mleveno meso da odstoji nekoliko minuta. Oblikujte ravne tatarske ćuftice i poređajte u pleh. Prelijte maslinovim uljem lagano i pecite na 200 stepeni 20-25 minuta.

Za namaz od pasulja sa belim lukom prvo odsecite vrh glavice belog luka, nemojte ljuštiti. Stavite u aluminijumsku foliju, posolite i prelijte maslinovim uljem. Uvijte u paketić i pecite dok ne omekša u rerni. Uvijte u paketi i becite beli luk zajedno sa ćufticama u rerni dok potpuno ne omekšaju.

Odsecite vrhove dve glavice belog luka, posolite, prelijte maslinovim uljem i pecite u rerni dok ne omekša.

Sipajte teglu kuvanog belog pasulja u blender. Dodajte dva čena mladog belog luka i pola glavice pečenog. Pasirajte smesu kratko. Začinite ljutom paprikom, biberom i solju. Pasirajte ponovo sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu.

SIpajte namaz u posudicu i pospire svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: