Način pripreme
Stavite u blender korice limuna i čia semenke i sameljite na velikoj brzini nekoliko sekundi.
Dodajte kuvani pasulj, lepo oceđen, začine, prašak za pecivo, luk i beli luk i ponovo uključite aparat da se vrti nekoliko puta, da se sve samelje i da se dobije gusta homogen smesa.
Oblikujte oko 12 ćuftica od pasulja i ostavite 5-10 minuta da stoje i da čia upije vlagu.
Pržite u ugrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju sa svake strane. Imajte u vidu da ako pržite na niskoj temperaturi, ćuftice se mogu raspasti.
Izvadite na ubrus i ostavite da se ocedi višak masti.
Za raskošni sos uz vaše ćuftice pomešajte kiselo mleko sa majonezom, sokom od limuna, solju, rendanim belim lukom, čia semenkama i zapečenim susamom.
Dobro promešajte.
Servirajte ukusne ćuftice od pasulja sa čiom sa raskošnim sosom i jedite sa užitkom.
Prijatno sa ovom super idejom za ćuftice bez mesa!