Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice od pasulja sa čiom i raskošnim sosom

Ćuftice od pasulja sa čiom i raskošnim sosom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Ćuftice od pasulja sa čiom i raskošnim sosom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
10/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
12
"Ukusna porcija ćuftica od pasulja i čie i naravno, mlečnog sosa za raskoš"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • pasulj - 400 g, kuvan
  • čia - 30 g, semenke
  • kora od limuna - 3 ivice, samo žuti deo
  • crveni luk - 30 g
  • beli luk - 1 čen
  • biber - 2 prstohvata
  • kari - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • kumin - 2 prstohvata
  • origano - 2 prstohvata, suv
  • peršun - 1 supena kašika, sveže iseckan ili suv
  • prašak za pecivo - 1/3 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje - za prženje
  • za sos
  • kiselo mleko - 200 g, gusto, punomasno /ovčije/
  • majonez - 50 g
  • sok od limuna - od 1/2 limuna (malog)
  • čia - 1 supena kašika, puna
  • susam - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u blender korice limuna i čia semenke i sameljite na velikoj brzini nekoliko sekundi.

Dodajte kuvani pasulj, lepo oceđen, začine, prašak za pecivo, luk i beli luk i ponovo uključite aparat da se vrti nekoliko puta, da se sve samelje i da se dobije gusta homogen smesa.

Oblikujte oko 12 ćuftica od pasulja i ostavite 5-10 minuta da stoje i da čia upije vlagu.

Pržite u ugrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju sa svake strane. Imajte u vidu da ako pržite na niskoj temperaturi, ćuftice se mogu raspasti.

Izvadite na ubrus i ostavite da se ocedi višak masti.

Za raskošni sos uz vaše ćuftice pomešajte kiselo mleko sa majonezom, sokom od limuna, solju, rendanim belim lukom, čia semenkama i zapečenim susamom.

Dobro promešajte.

Servirajte ukusne ćuftice od pasulja sa čiom sa raskošnim sosom i jedite sa užitkom.

Prijatno sa ovom super idejom za ćuftice bez mesa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: