Klasičan paj sa jabukama

29/04/2019
"Kao u filmovima, samo duplu ukusniji od očekivanog - Klasičan paj od jabuka "
Priprema50 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano60
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo sa maslacem
  • brašno - 300 g
  • maslac - 200 g
  • šećer - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • so - 1/4 kašičice
  • za nadev
  • jabuke - 7 komada
  • suvo grožđe - 60 g
  • šećer - 100 g
  • kardamon - 2 supene kašike
  • cimet - 2 supene kašike
  • prezle - 60 g
  • skrob - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo sa maslacem sipajte brašno u duboku posudu, posolite i dodajte maslac. Razbijte jaje i dodajte šećer. Prstima mesite dok ne dobijete glatko testo. Oblikujte loptu i uvijte u providnu foliju. Ostavite testo u frižideru da se stegne 30 minuta.

Za nadev oljuštite jabuku i očistite. Isecite ih na krupnije kockce ili kriške i stavite u posudu. Iscedite sok od limuna da ne postamne. Dodajte šećer, skrob, kardamon, suvo grožđe, potopljeno u rum, cimet i prezle. Promešajte nadev dobro.

Isecite hladno testo na dva dela. Veći deo razvucite da bude debljine 2 mm. Uz pomoć oklagije prebacite testo u odgovarajući pleh za pečenje. Sklonite višak testa. Sipajte jabuke unutra.

Razvucite preostalo testo. Isecite ga da bude širine 1.5 cm svaki. Poređajte trakice na paj kao rešetku. Namažite paj od jabuka umućenim žumancem.

Pecite klasičan paj od jabuka u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar