Italijanski paj sa jabukama (iz davnina)

29/05/2019
"Kategorično nismo gladnici, mi smo čuvari kulinarske tradicije "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • testo
  • jaja - 3 komada, L
  • šećer - 200 g, kristal
  • maslac - 100 g, na sobnoj temperaturi
  • jabuke - 1 velika
  • so - prstohvat
  • kora od limuna - od 1 limuna, izrendana
  • prašak za pecivo - 1 kesica od 8 g
  • brašno - 270 g, belo
  • suvo grožđe - 100 g
  • rum - 50 ml
  • preko
  • jabuke - 2 komada, velike
  • maslac - 10 g
  • suvo grožđe - po izboru za posipanje
  • smeđi šećer - za posipanje
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni;

Kalup sa obručem 24/26 dobro namazan maslacem i posut sa malo brašna.

Suvo grožđe natopimo u rum prethodne noći, ako nije moguće, prelivamo vrelom vodom, dodajemo rum i ostavljamo 30 minuta, nakon toga je spremno za korićenje.

Oljuštimo jabuku i isečemo na kockice. Prosejemo brašno sa praškom za pecivo.

Jaja umutimo na visokoj brzini miksera sa šećerom dok se ne udvostruče - nije potrebno da smesa pada u obliku mašne.

Dodajemo mekani maslac, isečen na kockice i ponovo mutimo dok ne dobijemo krem. Dodajemo rendanu koru od limuna, pronovo promešamo.

U porcijama dodajemo brašno i mutimo dok se ne integriše, dodajemo suvo grožđe zajedno sa rumom i jabukama, isečenim na kockice. Smesu dobro promešamo spatulom.

Sipamo u kalup, poravnamo, Odozgo poređamo dve jabuke, isečene na klin, potopimo do pola u smesu. Posipamo cimetom, braon šećerom i stavljamo male komade maslaca između jabuka. Po izboru posipamo suvom grožđem.

Paj od jabuka pečemo na 170 stepeni oko 40-45 minuta.

Ovajitalijanski paj sa jabukama iz davnina, kao su ga nazvali Zenzero&Limone. Rakošan ukus, stvarno je mnogo mekan i testko je rovito, nije zbijeno, a jabuke se pretvaraju u krem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar