Način pripreme
Ugrejte maslinovo ulje i kockicu maslaca u dubokoj posudi na vatri. Začinite pileće batake solju i ljutom alevom paprikom. Propržite batake sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju. Začinite biberom po ukusu. Kad se piletina proprži prebacite na tanjir.
Isecite luk i beli luk sitno i dinstajte u masnoći od mesa. Posolite i kuvajte dok ne omekša nekoliko minuta. Dodajte bršano i dobro promešajte da se ne stvore grudvice. Sipajte čašu pilećeg bujona i ostavite sos da provri. Nakon toga dodajte pavlaku i kari u prahu. SIpajte belo vino, pojačajte vatru i ostavite sos da ponovo provri i da se krčka kratko. Vratite pileće batake u posudu, poklopite i nastavite da kuvate na umerenoj vatri dok ne bude gotovo.
Za prilog uz jelo, sipajte pirinač i pileći bujon u posebnu posudu na vatri. Začinite solju i biberom i kuvajte pirinač dok ne bude gotov.
Nakon što se potpuno skuva, skinite sa vatre i dodajte krupniju kocku maslaca i kašičicu đumbira u prahu. Promešajte pirinač i ostavite kratko ispod poklopca.
Stavite na tanjir, u kojem ćete servirati kari piletinu podlogu od pirinča sa đumbirom, a preko rasporedite pileće batake. Prelijte aromatičnim sosom sa pavlakom i karijem i servirajte.