Način pripreme
Isecite slaninu na kocke i zapržite je u dubokoj posudi sa zagrejanom masnoćom. Oljuštite pečurke i isecite ih na kriške. Usitnite luk i beli luk.
Kada se slanina karamelizuje, dodajte pileće batake u tiganj u ispecite ih sa svih strana. Isecite šargarepu na sitno.
Kada se slanina i pileći bataci zarumene, izvadite ih iz posude i prebacite u tanjir. Dodajte u masnoću od mesa luk, beli luk i šargarepe. Začinite solju i biberom.
Dodajte pečurke i lovorove listove i ostavite povrće da se dinsta. Kada omekša dodajte kašiku brašna i promešajte.
Prelijte pilećim bujonom i promešajte dobro, da rastvorite grudvice od brašna. Sipajte belo vino. Sipajte grašak i vratite pileće batake i slaninu u posudu.
Ostavite pile u belom sosu da se dokuva na umerenoj vatri. Kda se bujon redukuje, dodajte grudvu maslaca, da učinite sos gušćim i baršunastijim.
Kuvajte još 4-5 minuta i servirajte.