Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći bataci u belom sosu sa vinom

Pileći bataci u belom sosu sa vinom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k101
Pileći bataci u belom sosu sa vinom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
29/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Ukusan pileći specijalitet sa kojim se specijalne prilike pretvaraju u nezaboravne uspomene"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 - 5 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • pečurke - 250 g
  • šargarepa - 1 komad
  • maslac - 50 g
  • brašno - 1 kašika
  • dimljena slanina - 100 g
  • belo vino - 100 ml
  • pileći bujon - 500 ml
  • lovorovi listovi - 2 komada
  • grašak - 300 g, zamrznut
  • ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite slaninu na kocke i zapržite je u dubokoj posudi sa zagrejanom masnoćom. Oljuštite pečurke i isecite ih na kriške. Usitnite luk i beli luk.

Kada se slanina karamelizuje, dodajte pileće batake u tiganj u ispecite ih sa svih strana. Isecite šargarepu na sitno.

Kada se slanina i pileći bataci zarumene, izvadite ih iz posude i prebacite u tanjir. Dodajte u masnoću od mesa luk, beli luk i šargarepe. Začinite solju i biberom.

Dodajte pečurke i lovorove listove i ostavite povrće da se dinsta. Kada omekša dodajte kašiku brašna i promešajte.

Prelijte pilećim bujonom i promešajte dobro, da rastvorite grudvice od brašna. Sipajte belo vino. Sipajte grašak i vratite pileće batake i slaninu u posudu.

Ostavite pile u belom sosu da se dokuva na umerenoj vatri. Kda se bujon redukuje, dodajte grudvu maslaca, da učinite sos gušćim i baršunastijim.

Kuvajte još 4-5 minuta i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: