Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kari»Pileći bataci u kari sosu sa pirinčem i đumbirom

Pileći bataci u kari sosu sa pirinčem i đumbirom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Pileći bataci u kari sosu sa pirinčem i đumbirom
Fotografije: Hrana za Dushata
10 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"U našem srcu ima samo mesta za jedne pileće batake, to su baš ovi pileći bataci u kari sosom sa pirinčem, koje se bukvalno tope u ustima"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 - 5 komada
  • maslac - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 2 supene kašike
  • kari - 1 supena kašika
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • pileći bujon - 250 ml
  • pavlaka - 100 ml
  • belo vino - 100 ml
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • biber
  • so
  • za pirinač
  • integralni pirinač - 100 g
  • pileći bujon - 300 ml
  • maslac - 50 g
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte maslinovo ulje i kockicu maslaca u dubokoj posudi na vatri. Začinite pileće batake solju i ljutom alevom paprikom. Propržite batake sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju. Začinite biberom po ukusu. Kad se piletina proprži prebacite na tanjir.

Isecite luk i beli luk sitno i dinstajte u masnoći od mesa. Posolite i kuvajte dok ne omekša nekoliko minuta. Dodajte bršano i dobro promešajte da se ne stvore grudvice. Sipajte čašu pilećeg bujona i ostavite sos da provri. Nakon toga dodajte pavlaku i kari u prahu. SIpajte belo vino, pojačajte vatru i ostavite sos da ponovo provri i da se krčka kratko. Vratite pileće batake u posudu, poklopite i nastavite da kuvate na umerenoj vatri dok ne bude gotovo.

Za prilog uz jelo, sipajte pirinač i pileći bujon u posebnu posudu na vatri. Začinite solju i biberom i kuvajte pirinač dok ne bude gotov.

Nakon što se potpuno skuva, skinite sa vatre i dodajte krupniju kocku maslaca i kašičicu đumbira u prahu. Promešajte pirinač i ostavite kratko ispod poklopca.

Stavite na tanjir, u kojem ćete servirati kari piletinu podlogu od pirinča sa đumbirom, a preko rasporedite pileće batake. Prelijte aromatičnim sosom sa pavlakom i karijem i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: