Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Pogačice sa maslacem od belog luka

Pogačice sa maslacem od belog luka

NikiNiki
Guru
565853k
Pogačice sa maslacem od belog luka
Fotografije: Niki
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Uopšte ne mislimo na glavno jelo, čim su pred nama, pogačice sa maslacem od belog luka potpuno preuzimaju naše srce"

Potrebni sastojci

  • Za pogačice
  • brašno - 4 šolje
  • voda - 1 šolja, topla
  • jaja - 2 komada
  • suvi kvasac - 1 komad (za 500 g)
  • šećer - 1 kašika, ravna
  • so - 1 kašičica
  • Za preliv
  • beli luk - 6 - 7 čenova
  • maslac - 150 g
  • peršun
  • so - 2 - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Skoro da nema domaćice koja nije spremala domaći hleb (pogaču) za svoju porodicu. Načina za spremanje je na hiljade. Nema ničeg lepšeg od arome tek ispečenog hleba koja se oseća. A kada je on iskombinovan sa maslacem i belim lukom, prosto ne može da mu se odoli.

Želim da vam predložim jedne sjajne pogačice, prelivene maslacem od belog luka i sa zapečenim parčetom kačkavalja.

Od sastojaka za pogačice zamesimo meko testo, ostavljamo ga da naraste bar jedan sat na toplom. Nakon što je testo naraslo, pravimo pogačice. Poređamo ih u namazanu posudu za pečenje ili na papir za pečenje.

Treba da bude rastojanje između njih. Nije potrebno da narastu. Ne mažemo jajetom. Pravimo po nekoliko razreza na pogačicama. Pečemo na 200 stepeni oko 30 minuta dok se ne zarumene.

Za to vreme spremamo maslac od belog luka. Beli luk provučemo kroz presu, maslac istopimo da bude polutečan.

Pomešamo sa solju i peršunom isečenim na sitno.

Nakon što su pogačice gotove, vadimo iz rerne i prelivamo maslacem od belog luka - svaku pogačicu pomoću kašike. Pokrivamo krpom oko 10 minuta,

Neverovatna aroma i miris!

Pogačica sa maslacem od belog luka su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: