Način pripreme
Skoro da nema domaćice koja nije spremala domaći hleb (pogaču) za svoju porodicu. Načina za spremanje je na hiljade. Nema ničeg lepšeg od arome tek ispečenog hleba koja se oseća. A kada je on iskombinovan sa maslacem i belim lukom, prosto ne može da mu se odoli.
Želim da vam predložim jedne sjajne pogačice, prelivene maslacem od belog luka i sa zapečenim parčetom kačkavalja.
Od sastojaka za pogačice zamesimo meko testo, ostavljamo ga da naraste bar jedan sat na toplom. Nakon što je testo naraslo, pravimo pogačice. Poređamo ih u namazanu posudu za pečenje ili na papir za pečenje.
Treba da bude rastojanje između njih. Nije potrebno da narastu. Ne mažemo jajetom. Pravimo po nekoliko razreza na pogačicama. Pečemo na 200 stepeni oko 30 minuta dok se ne zarumene.
Za to vreme spremamo maslac od belog luka. Beli luk provučemo kroz presu, maslac istopimo da bude polutečan.
Pomešamo sa solju i peršunom isečenim na sitno.
Nakon što su pogačice gotove, vadimo iz rerne i prelivamo maslacem od belog luka - svaku pogačicu pomoću kašike. Pokrivamo krpom oko 10 minuta,
Neverovatna aroma i miris!
Pogačica sa maslacem od belog luka su gotove.