Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjske kolenice sa krompirom u đuvečari

Svinjske kolenice sa krompirom u đuvečari

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
3
"Jedan predivan recept i neponovljiv ukus. Napravljeno na starinski i jedinstven način"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 3 svinjske kolenice
  • krompir - 8 - 10 komada
  • paradajz - 3 komada
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 4 - 5 komada
  • pečurke - 200 g
  • pavlaka - kisela
  • pivo - može i vino
  • so
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske kolenice posolite i stavite u đuvečaru, a preko krupno iseckajte pečurke, šargarepe, luk, paradajz i krompir.

Sve prelijte 1 1/2 šoljom piva ili vina, posolite, dodajte čubar i preko prelijte umućenom pavlakom.

Zatvorite đuvečaru i pecite prvo na visokoj temperaturi u zagrejanoj rerni, a posle na slabijoj - oko 2 i po sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: