bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Pečuraka»Škembe čorba sa bukovačom

Škembe čorba sa bukovačom

Škembe čorba sa bukovačom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 9
30/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
"Miriše kao škembe, ali lepše, ima ukus škembeta, ali je ukusnije - to je siguno naša škembe čorba sa bukovačom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte kockicu maslaca u dubokoj posudi na vatri. Dinstajte bukovaču i začinite solju i biberom. Sipajte brašno i dobro promešajte. Dodajte još maslaca i sipajte bujon od pečuraka.

Ostavite da se krčka na umerenoj vatri dok se bukovača potpuno ne skuva.

Za to vreme pripremite zapršku za čorbu, ugrejte 50 g maslaca u posebnoj posudi. Kad se maslac rastopi dodajte supenu kašiku slatke aleve paprike i kratko propržite.

Iseckajte čenove belog luka sitno ili ih izgnječite. Stavite beli luk u posudu i dodajte vinsko sirće. Promešajte i ostavite smesu sa strane.

Kad se pečurke potpuno skuvaju, sipajte sveže mleko i pojačajte vatru.

Ostavite čorbu da provri ponovo i dodajte zapršku od maslaca i aleve paprike lagano, mešajte.

Kuvjate škembe sa bukovačom još minuta i skinite sa vatre.

Po želji pospite škembe čorbu sa bukovačom tucanom ljutom parikom.

Ukrasite sa pastom od belog luka i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: