Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Škembe čorba»Čorba od pilećih želudaca kao škembe čorba

Čorba od pilećih želudaca kao škembe čorba

SilviaSilvia
Početnik
8134
Čorba od pilećih želudaca kao škembe čorba
Fotografije: Silvia
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Kada nema škembića, i pileći želudci su dobri. Poverujte nam"

Potrebni sastojci

  • pileći želudci - 500 g
  • sveže mleko - 1 l
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 2 kašike
  • beli luk
  • sirće
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite pileće želudce veoma dobro.

Skuvajte ih u posoljenoj vodi u ekspres loncu. Izvadite ih iz bujona i naseckajte ih na sitno.

Bujon ocedite i sipajte ga u šerpu zajedno sa želudcima.

Dolijte sveže mleko u želudce i dodajte soli po ukusu. Kuvajte oko 20 minuta.

U tiganju ugrejte ulje, dodajte brašno, koje upržite do zlatne boje, a zatim dodajte alevu papriku i sve to sipajte u čorbu.

Posebno pripremite beli luk sa sirćetom kao prilog uz supu po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti