Ćureći bataci sa pikantnim sosom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79253
30/04/2019
"Ćuretina sa sosom koji će vas naterati da sanjate od dodatku još pre nego što ste završili prvu porciju "
Priprema10 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno100 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano991
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom sedmice39
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u dubokoj posudi na ringli. Zapržite ćureće batake sa svih strana dok ne postanu zlatasti. Začinite solju i biberom. Isecite glavice luka i čenove belog luka na sitno.

Stavite luk i beli luk u posudu sa batacima da se izdinstaju. Kada se meso i povrće dovoljno zaprže sipajte pileći bujon. Dodajte u pola šolje pive i ostavite da provri na tihoj vatri.

Kada se bujon redukuje dodajte paradajz pire, zrnca kardamona i prstohvat cimeta. Dodajte kašicu aleve paprike, a ako želite jelo da bude pikantnije, začinite sa ljutom alevom paprikom.

Sipajte suvo grožđe u posudu ostavljajući nekoliko za garniranje na kraju. Isecite zelenu jabuku na kolutove i dodajte i nju u posudu. Posolite i dolijte sa preostalim pivom.

Prebacite ćuretinu u rernu na 170 stepeni na 1 sat. Garnirajte gotovo jelo sa suvim gožđem i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar