bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Ćureći bataci sa pikantnim sosom

Ćureći bataci sa pikantnim sosom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Ćureći bataci sa pikantnim sosom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 5
30/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
2
"Ćuretina sa sosom koji će vas naterati da sanjate od dodatku još pre nego što ste završili prvu porciju"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada
  • luk - 2 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • suvo grožđe - 50 g
  • jabuke - 1 komad, zelena
  • paradajz pire - 1 kašika
  • pileći bujon - 250 ml
  • pivo - 500 ml
  • karadamon - 2 - 3 zrnca
  • cimet - 1/2 kašičice
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u dubokoj posudi na ringli. Zapržite ćureće batake sa svih strana dok ne postanu zlatasti. Začinite solju i biberom. Isecite glavice luka i čenove belog luka na sitno.

Stavite luk i beli luk u posudu sa batacima da se izdinstaju. Kada se meso i povrće dovoljno zaprže sipajte pileći bujon. Dodajte u pola šolje pive i ostavite da provri na tihoj vatri.

Kada se bujon redukuje dodajte paradajz pire, zrnca kardamona i prstohvat cimeta. Dodajte kašicu aleve paprike, a ako želite jelo da bude pikantnije, začinite sa ljutom alevom paprikom.

Sipajte suvo grožđe u posudu ostavljajući nekoliko za garniranje na kraju. Isecite zelenu jabuku na kolutove i dodajte i nju u posudu. Posolite i dolijte sa preostalim pivom.

Prebacite ćuretinu u rernu na 170 stepeni na 1 sat. Garnirajte gotovo jelo sa suvim gožđem i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: